Премини към основното съдържание

Изложба „Статистика за всеки“

Публикувано на: 30.08.2022 - 14:00

На 1 септември в Галерия на открито „Градска градина“ пред Народния театър в София Националният статистически институт (НСИ) и Столична община откриват изложба на тема „Статистика за всеки“. Столичани и гостите на града ще могат от 1-ви до 18-и септември да разгледат модерното лице на НСИ като източник на официални данни.

Информационните пана, изготвени на български и английски език, ще ви запознаят с основните канали за комуникация на НСИ с потребителите, както и с инициативите за повишаване на статистическата грамотност и култура на младите хора в България. Представени са международните успехи и награди, които българските ученици и студенти печелят в различни състезания по статистика.

За тези, които обичат предизвикателствата, са подготвени две игри - „Сканирай и спечели!“ и „Играй със статистиката!“. Викторината „Сканирай и спечели!“ предоставя възможност след сканиране на QR кода да се отговори на 5 въпроса, свързани с дейността на НСИ. В другата игра - „Играй със статистиката!“, е необходимо да си направите снимка с паното или само на паното, което отговаря най-много на Вашия избор на информационно-комуникационните средства на институцията или на статистическите състезания, и да изпратите снимката на имейл [email protected]. Томбола с различни изненади очаква участниците в двете игри след края на изложбата.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 1 септември в 16.00 ч.

Заповядайте, за да се запознаете с богатата палитра от съвременни методи, които НСИ използва при комуникацията с потребителите, и играйте!