Премини към основното съдържание

Националният статистически институт с нов сайт

Публикувано на: 09.08.2021 - 15:55

Уважаеми потребители,

Националният статистически институт има удоволствието да обяви, че от утре - 10 август, стартира новия си уебсайт.

Като държавна институция със 141-годишна история, чиято мисия е да предоставя висококачествени и актуални статистически продукти и услуги в полза на обществото, се стремим да отговаряме на динамично променящия се свят на високите технологии.

Главната цел при проектирането на сайта беше да създадем ориентиран към потребителите и отзивчив за всички платформи и мобилни устройства източник на информация.

Основните рубрики са на първа страница и приятелският интерфейс дава възможност за лесен достъп до предлаганата информация. Запазени са всички динамични редове от данни за предходни години. Ще се публикува и най-новата статистическа информация. Както и досега, ще Ви запознаваме с нашата дейност и с новостите в статистическата наука и практика.

Настоящите и бъдещите потребители ще намерят полезна информация за нашите продукти и услуги.

Най-новата рубрика „Статистика за всеки“ предоставя възможност за онлайн обучение на всички, които искат да научат нещо ново или да разширят своите знания за статистиката. В удобно време и на подходящо място всеки, който проявява интерес, ще научи повече за света на статистиката по лесен и приятен начин.

Сайтът е в две езикови версии - българска и английска, за да е полезен на чуждестранните граждани и партньорите ни зад граница.

Надяваме се новата ни визия да Ви хареса и да бъде по-удобна и полезна за Вас!

За предложения, въпроси, коментари моля, свържете се с нас на имейл: [email protected].