Премини към основното съдържание

НСИ и Световна банка представиха основни резултати от проект „Картографиране на бедността в Република България“

Публикувано на: 19.12.2017 - 08:40
На 18 декември в офиса на представителството на Световната банка в България беше направено представяне на основните резултати от проект „Картографиране на бедността в Република България“.  Проектът е част от програмата на правителството и Международната банка за възстановяване и развитие. Проектът стартира през 2016 г. и е реализиран съвместно от експерти на Националния статистически институт и Световната банка.

На срещата присъстваха председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски и ръководителят на офиса на Световната банка в България Тони Томпсън, както и експерти от НСИ, Световната банка и представители на различни заинтересовани институции.

При откриването на срещата г-н Томпсън подчерта дългогодишното и ползотворно сътрудничество между двете организации както в предоставянето на данни, така и в обмена на методология, знания и добри практики.

Председателят на НСИ също изрази задоволството си от сътрудничеството между двете институции и подчерта неговата роля за подобряване на качеството и надеждността на статистическите данни.  И двете страни изтъкнаха значението на качествената и достъпно представена информация за вземането на добри политически решения.

Презентации по изследването от българска страна направиха Магдалена Костова, директор на дирекция „Демографска и социална статистика“, и Расим Рюстем, главен експерт в отдел „Статистика на условията на живот“, а от страна на Световната банка - ръководителят на проекта Жоао Педро Азаведо.

Резултатите от изследването ще бъдат представени в публикация на български и английски език, както и в електронен формат на сайта  на НСИ в първите месеци на 2018 година.