Премини към основното съдържание

Първо заседание на Консултативна работна група по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на Националния статистически институт“

Публикувано на: 30.04.2015 - 13:25
Първото заседание на Консултативна работна група по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на Националния статистически институт“ беше проведено на 28 и 29 април 2015 г. в София.

Консултативната работна група е съставена от директори и началници на самостоятелни отдели в НСИ и директорите на териториалните статистически бюра.

Заседанието беше открито от председателя на НСИ Сергей Цветарски, който изрази удовлетворението си от дейността по проекта и пожела на участниците успешна работа.

През двата дни на срещата беше представена визията на участниците относно развитието на НСИ, бяха идентифицирани силните страни и областите за подобрение в организацията на института. Представени бяха добри международни практики, а оживени дискусии се състояха по повод  предизвикателствата при консолидиране на териториалните административни звена.

През месец май предстоят още две заседания на работната група, чиято работа е определяща за развитието на проект „Модернизиране на организацията и функционирането на Националния статистически институт“, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“, съгласно договор 14-11-21/25.08.2014 г.