Светът на статистиката

Пенсионери-статистици на гости наТСБ-Русе

В навечерието на 8-ми март директорът на ТСБ-Русе се срещна с жените-„ветеранки”, работили дълго време в областта на статистиката. Традиционната среща придоби допълнителна тържественост от факта, че 2013-та година е обявена за Международна година на статистиката, а това е своеобразна оценка и за труда на жените, отдали знания и опит на любимата работа.

Точно по статистически  бе изчислена средната възраст на нашите ветеранки, присъствали на събитието – 72.3 години. Доайен в статистическата активност е бившата ни колежка Радка Николаева Банкова, отдала на статистическото поприще почти 37 години. И днес, на почетната 80-годишна възраст, тя е запазила своя младежки дух и „статистическа любознателност”.

Почти всички пенсионерки могат да се похвалят с продължителен стаж в сферата на статистиката, което говори, че са вършили работата си с любов и желание да бъдат полезни на обществото. Средният трудов стаж в статистиката на ветеранките е 24.3 години. И придобитите знания и натрупаният опит, впечатления и контакти, са достойни за уважение и подражание.

„Макар и понесли на  крехките си плещи товара на годините, жените, пенсионирали се в нашата институция, са запазили своя интерес към професията, на която са отдали най-хубавото време от живота си. Техните спомени са не просто ретроспекция на изминалото време и събития, те отразяват един достоен, колективно извървян път, посветен на  статистиката- науката, която е мост между настоящето и бъдещето” – обобщи директорът на ТСБ-Русе Галина Ханджиева.

Традиционна среща на директора на ТСБ Русе с жените-„ветеранки"  в навечерието на 8-ми март

Пенсионерки-статистици на традиционна среща в ТСБ-Русе