Премини към основното съдържание

Нова рубрика "Често задавани въпроси"

Публикувано на: 08.03.2010 - 12:31
Националният Статистически Институт Ви уведомява, че от днес 08.03.2010 г., на сайта е открита рубрика FAQ. В нея можете да прочетете отговорите на най-често задаваните въпроси относно подаването и попълването на годишните отчети за дейността и работата с Информационна Система „Бизнес стаиститика”. Към момента броят на предприятията подали отчети чрез системата е 43365. Винаги проверявайте първо в тази рубрика преди да се свържете с нашите служители, защото е много вероятно отговорът, който търсите да е между тези редове.
Някои от най-често задаваните въпроси са:
Ще има ли годишни отчети на excel файлове?
На сайта на НСИ е описано какви са възможностите за попълване и подаване на годишни отчети за дейността за различните групи респонденти, като не се предвиждат промени.
Кога имам достъп до Системата?
Системата работи денонощно (24 часа) не само в работните, но и в почивните и в празничните дни.
Има ли възможност с един електронен подпис да се подават по електронен път (on-line) годишните отчети за дейността на повече задължени лица?
Да, има възможност с един електронен подпис да подадете повече от един отчет, като за целта е необходимо да се регистрирате като счетоводна къща, а не като индивидуален респондент.
Кога ще получа входящ номер?
ID на отчет получавате при създаването на нов отчет в системата. Отчетът се счита за подаден след като в полето „Състояние” се изпише "Успешно обработен" и квадратчето в ляво от надписа стане зелено.
За повече информация, моля, посете рубриката FAQ.