Премини към основното съдържание

Статистически сборник на област Смолян - 2005

Публикувано на: 11.12.2006 - 11:07
Националният статистически институт предоставя на вниманието на потребителите на статистическа информация публикацията "Статистически сборник на област Смолян - 2005". В нея е представена актуална статистическа информация за демографското, икономическото и социалното развитие на областта и включените в нея общини през периода 2000 -2004 г.
Особен интерес за потребителите представляват данните за заетите лица, наетите лица по трудово и служебно правоотношение; средната годишна работна заплата; разходите за придобиване на дълготрайни материални активи; развитието на икономическите дейности (промишленост, селско стопанство, жилищно строителство, транспорт, търговия).
В отделни раздели са представени данни по изключително важни показатели, които определят жизненото равнище на населението: доходи, разходи и потребление; образование; култура и изкуство; здравеопазване и туризъм.
Предоставени са и данни, характеризиращи демографското състояние на населението, административно-териториалното деление и околната среда.
В специално приложение графично са представени тенденциите в изменението на някои съществени за развитието на областта показатели.
Източник на информацията са ежегодните и периодичните статистически изследвания.
За точното интерпретиране на данните потребителите трябва да имат предвид методологичните бележки, включени в публикацията.
Изданието се предлага печатно и на технически носител (CD).
 
Цена на печатното издание: 16.00 лева
Цена на електронното издание (на CD): 9.00 лева
Цена на комплекта (печатно + CD): 20.00 лева
 
Изданието може да бъде закупено в:
НСИ, отдел "Публикации", София, ул. "П. Волов" № 2, ет. 5, ст. 500, тел. 02/9857-142;
Книжарницата на ул. "П. Волов" № 2.
Териториално статистическо бюро - Смолян.
 
Заплащането се извършва по следния ред:
1. В брой - в касата на НСИ
гр. София 1038
ул. "Панайот Волов" № 2
2. По банков път
Банкова сметка на НСИ
IBAN: BG84 BNBG 9661 3000 1190 01
BIC: BNBGBGSD
БНБ - СОФИЯ