Премини към основното съдържание

Global Datathon 2018 ще се проведе в Европа и Азия от 28 до 30 септември 2018 година

Публикувано на: 20.09.2018 - 13:00
Второто издание на глобалния дейтатон, организирано от Data Science Society, ще се проведе от 28 до 30 септември 2018 година.

#GlobalDatathon2018 е 48-часово състезание за всички дейта ентусиасти, любопитни да работят по реални проблеми съвместно с приятели, експерти и ментори от цял свят.

Благодарение на специално разработена платформа от Data Science Society участниците ще могат да споделят идеи за решения и да работят заедно по дейта казусите от различни точки на света. А в това издание на дейтатона те ще се срещнат не само с ментори от над 10 страни, но и с експерти от водещи организации и фирми като Националния статистически институт, Telenor, Ontotext, Kaufland и Telelink, които са подготвили казуси с реални данни.

Ново за тазгодишния дейтатон е паралелното му провеждане в Европа и Азия. Състезанието се организира онлайн и на място в: Стопанския факултет на Софийския университет в София, Manipal Academy и Manipal ProLearn - Data Science в Южен Бангалор, We are developers във Виена и Алгебра колеж в Хърватия. Изискванията към участниците са да донесат лаптопите си, доброто си настроение и да са решени да учат и да експериментират в приятелска среда, където ще натрупат нови знания в областта на големите данни!

Казуси и проблеми

Global Datathon е отворен за студенти и за всички любопитни в областта на Data Science, както и за експерти с различен опит и умения. Този път Националният статистически институт, Telenor, Ontotext, Kaufland и Telelink са подготвили вълнуващи предизвикателства, обхващащи теми в различни области като комуникационни технологии, „интернет на нещата“, екологични проблеми като замърсяването на въздуха и други. В края на дейтатона всички участници ще са научили повече и ще имат своите първи резултати по реални проблеми с реални решения.

Менторството по време на дейтатона

Международно известни експерти и ментори ще помогнат на всички участници, математици, експерти по анализи на данни, софтуерни инженери и любители на данни в разработването на техните модели за решаване на конкретни проблеми. Кое ще бъде най-доброто решение? Ще има видео стрийминг от презентациите на финалистите, достъпен за всички, на сайта на Data Science Society.

Data Science Society

Data Science Society е доброволческа организация, отворена за всички дейта ентусиасти, желаещи да работят с данни. Общността изгражда глобална мрежа от участници, ментори, организации, университети, институти, партньори и фирми с опит в сферата на Data Science. Компаниите A Data Pro, Telelink, Receipt Bank и WorldQuant подкрепят всяко дейта начинание.

Пригответе се за голямото дейта предизвикателство - Global Datathon 2018 - резервирайте мястото си преди 24 септември!

Повече информация можете да намерите на: