Премини към основното съдържание

Конференция на тема „По-добро сътрудничество, по-добри данни“ ще се проведе в София

Публикувано на: 20.06.2018 - 10:10
Националният статистически институт съвместно с Евростат ще бъде домакин на Конференцията за потребителите на европейска статистическа информация в България на тема „По-добро сътрудничество, по-добри данни“, която ще се състои на 25 юни 2018 г. в хотел Хилтън, София.

Събитието се провежда в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и по повод 138-ата годишнина от създаването на официалната статистическа институция в България.

Презентации ще направят г-жа Мариана Коцева - генерален директор на Евростат, г-н Георг Георгиев - зам.-министър на външните работи, представители на НСИ, БНБ, неправителствени организации и други.

По време на конференцията производителите и потребителите на статистическа информация ще имат възможност да обсъдят идеи, да представят добри практики и да споделят своите изисквания и очаквания към статистическите данни. Ще бъдат представени статистическите продукти и услуги, до които потребителите имат безплатен, неограничен достъп чрез сайта на Евростат, дейността на българския център за подпомагане на потребителите на европейска статистическа информация, както и постигнатите резултати в областта на сътрудничеството между НСИ и Евростат при подготовката на потребителски ориентирани продукти и услуги.

На форума ще бъдат наградени победителите в националния кръг на първата Европейска олимпиада по статистика за ученици, в която участваха 527 ученици от България, разпределени в 194 отбора.

Подробна информация, както и дневния ред на събитието, можете да намерите на сайта на конференцията - https://www.nsi.bg/bg/node/16153.