Премини към основното съдържание

136 години българска статистика

Публикувано на: 24.06.2016 - 14:05
На 27 юни 2016 година, понеделник, Националният статистически институт ще чества 136 години от създаването на статистическата институция в България.

Отбелязването на годишнината съвпада с посещението на председателя на Държавния статистически комитет на Република Азербайджан Тахир Будагов, който е в България по повод съвместния туининг проект Подкрепа за Държавния статистически комитет в хармонизирането на Националната статистическа система на Република Азербайджан в съответствие с европейските стандарти.

Във връзка с това за понеделник са предвидени следните събития:

В 11.00 ч. в сградата на НСИ ще се проведе пресконференция с участието на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски и председателя на Държавния статистически комитет на Република Азербайджан Тахир Будагов. Предвидено е подписване на втори План за действие за периода 2016 - 2018 г. между двете институции.

Ще бъде обявен „Председател на НСИ за един ден“, избран от специалност „Статистика и иконометрия“, УНСС - София.

В 12.00 ч. председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски и председателят на Държавния статистически комитет на Република Азербайджан Тахир Будагов ще засадят дърво в парка „Заимов“.

Заповядайте на нашия празник!